א_צאנזער כתב:האם יש להקפיד לקפל ולכסות התפילין מתי שלא מניחים אותם?
ודאי שיש להקפיד, עלול שיפול לארץ ח"ו
א_צאנזער כתב:האם יש להקפיד לקפל ולכסות התפילין מתי שלא מניחים אותם?
לבי במערב כתב:נכב"ב.
פלפלת בחכמה כתב:ידוע המימרא כי סגולה לאריכות ימים לקפל התפילין בעצמו ולא על ידי שליח, האם יש מקור לאימרא זו?
פלפלת בחכמה כתב:ידוע המימרא כי סגולה לאריכות ימים לקפל התפילין בעצמו ולא על ידי שליח, האם יש מקור לאימרא זו?
בית צדיקים כתב:יש מדרש שהנחת תפלין מסוגל לאריכות ימים
בית צדיקים כתב:פלפלת בחכמה כתב:ידוע המימרא כי סגולה לאריכות ימים לקפל התפילין בעצמו ולא על ידי שליח, האם יש מקור לאימרא זו?
נראה לי שמובא בספר והיתם לי סגולה ממכון אור הצפון אני יבדוק בהזדמנות
אכן כן הוא.מה שנכון נכון כתב:עיקר הענין נכב"ב (כעוד הרבה אשכולות שנפתחים לאחרונה).
פלפלת בחכמה כתב:בית צדיקים כתב:פלפלת בחכמה כתב:ידוע המימרא כי סגולה לאריכות ימים לקפל התפילין בעצמו ולא על ידי שליח, האם יש מקור לאימרא זו?
נראה לי שמובא בספר והיתם לי סגולה ממכון אור הצפון אני יבדוק בהזדמנות
יש לי הספר, ושם מובא רק לענין שלא לדבר עם התפילין, ראה מצורף
להיזהר כשחולץ התפילין לא להיות מגולים, כמ"ש בשם הקדוש עטרת צבי, כי תפילין נקראים אות, ומילה נקרא אות, וכשם שמילה אין לגלות רק לעת הצורך, כן תפילין אין נכון להיות מגולה, ואם לא - נקרא ח"ו מיפר ברית.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:ראיתי מעשה רב אצל אחד מגדולי הדור שמניח את התפילין על שולחנו.
רציני כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:ראיתי מעשה רב אצל אחד מגדולי הדור שמניח את התפילין על שולחנו.
בתשובות והנגהות (חלק א סימן מה): אם יצטרך להניח את התפילין בלתי מקופלים כראוי, ודאי יחלוץ קודם הקדיש ולא כדאי להניחם בלתי מקופלים ושמעתי מגדולים זצ"ל שהקפידו מאוד ע"ז.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 483 אורחים