מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

בענין כשרויות הבשר

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 10:59 am

שמעתי מאמנון יצחק ומעוד אנשים שבתחום הכשרויות, טענה שאני מעונין לברר

הם טוענים שמכל מאה בהמות יוצא רק חמש בהמות חלקות ומשום כך לא יתכן שיש השגחות שמתפרסות על כל הארץ כי הרי איך הם מצליחות לספק כל כך הרבה בשר חלק לכל החנויות שלהם ברחבי הארץ??

אם יש מישהו שמונח בסוגיא הזו טוב טוב או מכיר מישהו שמונח בסוגיא הזו טוב, אשמח אם ישפוך אור ויאיר את עינינו

תודה לכל המסייעים

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי קראקובער » ב' פברואר 20, 2017 11:52 am

אם זה המצב אסור לך לשתות חלב מדין יוצא מן האסור.

שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 12:22 pm

יש לחלק בין לפני השחיטה לבין אחרי השחיטה

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי קראקובער » ב' פברואר 20, 2017 12:26 pm

נכון יש תוספת כזה שיש חזקה אבל לא אם מדובר ברוב מובהק מלכתחילה שזה טריפה.

שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 12:59 pm

יתכן ולא מדובר ברוב טריפה אלא ברוב כשר ולא חלק (גם את זה שמעתי אבל לא ברור מה המציאות), מה גם החלב מגיע מהארץ ולא מחו''ל...

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי קראקובער » ב' פברואר 20, 2017 1:11 pm

אתה מן הסתם מקפיד על גלאט אז איך אתה שותה חלב?!

שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 2:06 pm

מסברא ראשונה נראה לומר כך:
. החלב מהארץ ואין כאן רוב איסור כוון שרוב האיסור זה בבהמות בחו''ל
. לא מבורר שהבהמה אסורה משאכ בבשר
. מוסיפים בחלב רוב מים וכד'

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי קראקובער » ב' פברואר 20, 2017 4:53 pm

לא נראה שיש כזה הבדל אם בכלל בין בהמות בארץ לחו"ל ולגבי המים אין רוב מים.

שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 6:05 pm

כנראה סומכים רק על חזקה ועל כשרות רגילה ולא חלק.. צ''ע

יושב ירושלים
הודעות: 865
הצטרף: ד' ינואר 18, 2017 6:33 pm
שם מלא: פסח הלפרין

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי יושב ירושלים » ב' פברואר 20, 2017 7:10 pm

המציאות היא הפוכה בדיוק, הבהמות בארץ הרבה יותר מסורכות מאשר בחו"ל, והמצב של הפרות החולבות קשה עוד הרבה יותר מהעגלים.

קראקובער
הודעות: 2832
הצטרף: ג' ספטמבר 06, 2016 1:06 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי קראקובער » ב' פברואר 20, 2017 7:12 pm

סתם שאלה, ממתי הסטנדפיסט מכרם התימנים מומחה לכשרות?!

עזריאל ברגר
הודעות: 13929
הצטרף: ג' אוקטובר 14, 2014 3:49 pm
מיקום: בת עין יע"א

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי עזריאל ברגר » ב' פברואר 20, 2017 8:00 pm

שליטא כתב:מוסיפים בחלב רוב מים וכד'

לפי החוק אסור להוסיף לחלב כלום.

שליטא
הודעות: 701
הצטרף: ב' אוגוסט 30, 2010 7:41 pm

Re: בענין כשרויות הבשר

הודעהעל ידי שליטא » ב' פברואר 20, 2017 8:42 pm

קראקובער כתב:סתם שאלה, ממתי הסטנדפיסט מכרם התימנים מומחה לכשרות?!


הוא לא. אבל כמה משגיחי כשרות אמרו לי שאחד למאה או חמש למאה יוצאים חלק


חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 129 אורחים