ארזי ביתר כתב:כותרת לנושא:
יוסי שלום צור
נגד
חברי ביד"צ העדה החרדית; הגרמי"ל לנדא; הגר"א רובין; חברי ביד"צ אגודת ישראל; חברי ביד"צ שארית ישראל; חברי ביד"צ קהילות; חברי ביד"צ מסורת; הגר"ש מחפוד; חברי ביד"צ בית יוסף. ועוד רבים וטובים, אשר שכחתים לעת עתה, והוא רחום...
מסקנה:
מהיום, אוכלים רק את ההכשר המהודר והמפורסם: בהשגחת מרן רבינו הגאון הגדול 'יוסי שלום צור' שליט"א, רב ואב"ד 'הגיע הזמן להתעורר'.
אוהב אוצר כתב:צריך להסביר למכון 'אוהב ספרים' שיוריד אותו מפרסומיו.
תודה רבה על זה
אכן היה קצת קשה לי להבין את זה שכתב דכל ההכשרים לא יודעים מה שהם עושים
אבל מתוך נסיון אישי באמריקא שיש הרבה בעיות כאן חשבתי שאולי אכן יודע קצת מה הוא מדבר..
להבא אהיה יותר זהיר
תודה וכל טוב
---
אוהב אוצר כתב:מישהו חולק על מרן הגר"ח? ודאי שזה הכי מובחר.
אנשים פה מדברים על יוצר הקונטרס שבא להטיל מום ודופי ברבים וטובים ממנו. וד"ל ואכמ"ל.
יאיר כתב:אוהב אוצר כתב:מישהו חולק על מרן הגר"ח? ודאי שזה הכי מובחר.
אנשים פה מדברים על יוצר הקונטרס שבא להטיל מום ודופי ברבים וטובים ממנו. וד"ל ואכמ"ל.
זה מה שנקרא התחמקות ''אלגנטית''...
הוטרינארית ראשית של אחד המפעלים הגדולים בארץ אומרת ש50-60 אחוז מהעופות במדינה הם עם סלמונלה (לא יחזיקו שנה לשחיטה) איפה הרבנים? וגם אם הלכתית מותר לאכול אותם אע"פ שהם לא יחזיקו שנה, כי הם לא הוזכרו ב70 סוגי הטריפות וכי יש דעות שעוף חולה יכול גם יותר זמן. איפה ונשמרתם לנפשותכם מאד?? מחקו מהתורה??
יוסי שלום צור כתב:...וכו'....
ישראל אליהו כתב:יוסי שלום צור כתב:...וכו'....
אולי תעלה תענה אחת רצינית, ונדון בה הלכתית נטו?
[אתה לא אשם, מישהו הלעיט אותך בכל זה, בתוספת פרשנויות לכל מיני התבטאויות של רבנים אלו ואחרים].
יוסי שלום צור כתב:א. זה שלא שמעת זה לא אומר שאין.
על כל התאונות דרכים שיש כל יום אתה שומע? על כל התאונות עבודה שיש ביום אתה שומע?
אולי אחוזים בודדים של המקרים הקשים זוכים ל10 שניות בחדשות. אבל יש המון נפגעים...
כן אני שומע. אני יודע פחות או יותר כמה הרוגים יש בכל שנה מתאונות דרכים
ב. לא כל סלמונלה מסוכנת.
אם זה לא מסוכן אין בזה משום ונשמרתם
ג. אני מניח שהמערכת החיסונית של רוב האוכלוסייה יכולה להתמודד עם הנ"ל, בייחוד שצולים או מבשלים את הבשר והעוף מעל 100 מעלות.
כנ"ל
ד. מי שרגיש לנ"ל ונפגע...כנראה שלא יודע ממה באו לו כל המחלות.
כלומר שאתה טוען שמחלות לב וסרטן נובעות מסלמונלה של עופות? האם אנשים שלא אוכלים עוף אינם חולים במחלות אלו או שיש הבדל מובהק?
ה. זה שמסתירים מה קורה בתחום הזה, רב מעיד על כך שמסתירים מה שקורה בעוד תחומים במשחטה כמו הכשרות, היחס לעובדים, צער בעלי חיים, בעיות תברואה וכו'.
לא הבנתי את הטענה ואת הקשר. אני שואל על עניין ונשמרתם ולא על יחסי עובד ומעביד במשחטות.
סלמונלה זה רק דוגמא, יש מלא מחלות שהעופות מגיעים איתם לשחיטה ולא היו מחזיקים אפילו שבוע!!! אתה רוצה לאכול את זה? בלי קשר לכשרות בכלל
תפסיקו לבלבל את המוח ולחשוב שאתם גאונים. כל היום מתנדנדים על הסטנדר בכולל ולא מוציאים את האף מד' אמותכם בשביל לראות אולי באמת משהו לא בסדר וצריך תיקון.
ישראל אליהו כתב:בעמוד 30 הוא כותב שהיום לא בודקים בין עוף לעוף, ובניגוד להלכה שמצריכה בדיקה בין עוף לעוף.
ויש להעיר ע"ז, שהבדצי"ם אמנם בודקים כל 20 עופות לערך, אולם אם נמצאת פגימה, פוסלים את כולם. כך שזה נחשב כאילו בדקו בין עוף לעוף.
אוצר החכמה כתב:תפסיקו לבלבל את המוח ולחשוב שאתם גאונים. כל היום מתנדנדים על הסטנדר בכולל ולא מוציאים את האף מד' אמותכם בשביל לראות אולי באמת משהו לא בסדר וצריך תיקון.
אני לא לומד כל היום אלא עובד. אבל זו חוצפה ועזות מצח. אלה שלומדים כל היום הם אלה שמחזיקים את עם ישראל, וזה שאתה חופר קצת ביוטיוב ומוצא דברים נכונים או לא נכונים לא מעניק לך שום זכות לזלזל באלה שבאמת עושים משהו מועיל.
ישראל אליהו כתב:יוסי שלום צור כתב:...וכו'....
אולי תעלה תענה אחת רצינית, ונדון בה הלכתית נטו?
[אתה לא אשם, מישהו הלעיט אותך בכל זה, בתוספת פרשנויות לכל מיני התבטאויות של רבנים אלו ואחרים].
יוסי שלום צור כתב:אין כוונה לזלזל חס וחלילה, אבל אנשים נוטים בפורומים לדבר שטויות ולשלוף מהבטן ולא מהראש, מהידע הדל שלהם.
יאיר כתב:א.היו גדולים שהתריעו וחלקם אף לא יודעים את המציאות כיום במשחטות.
ב.ידוע שיש בעיות כשרות חמורות בכל המשחטות וסתם לדוגמא, הראש ישיבה שלי אמר לפני כ-15 שנה שכיום אפילו על כשרות הבד"ץ העדה החרדית א"א לסמוך...
פלגינן כתב:יוסי שלום צור כתב:אין כוונה לזלזל חס וחלילה, אבל אנשים נוטים בפורומים לדבר שטויות ולשלוף מהבטן ולא מהראש, מהידע הדל שלהם.
נראה באמת שלא קלטת שהפורום כאן לא מתנהל כמו פורומים אחרים [בהם מבקרים בין סרטון לסרטון בביו(טיו)ב].
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 489 אורחים