יהודי תמים כתב:השאלה היא האם בכלל צריך כשרות- העובדה היא שנכנסים לפה מדי פעם טיפות קטנות מאוד, נניח שהנוזל אינו רעיל (ללא ניקוטין), נניח שהטעם לא רע, השאלה, האם כשנכנס לי טיפות לפה, שאני לא רוצה אותם / אני לא מתכוון לאכול - שמיה אכילה ?
צופר הנעמתי כתב:אינו מתכוון בחלבים ועריות חייב שכן נהנה.
יהודהכהן כתב:תודה לכל המגיבים.
1. מרחביה: ראשית, למרות ששאר החומרים הינם אכילים, הניקוטין הוא מסוכן בהחלט ולמרבה הצער תנוקת במאה שערים נפטרה מבליעת נוזל לסיגריה אלקטרונית, אך אכן כמויות קטנות (מאוד) אינם קטלניות כלל, וממילא צ"ע האם יש כאן דין של "פסול לאכילת כלב".
צבי שץ כתב:יש בבני ברק בירושלים ובעוד מקומות רשת לממכר מוצרי סיגריה אלקטרונית ששמה "אייסמוק", בשיחה עם בעל הרשת הוא טוען כי נתן להכשר מקובל את רשימת המרכיבים של חברת "גויטק" ובמרכיבים שהם עברו אין חשש, בנוסף יש להם באופן אישי חומרים שהם משוקים בהכשר חוג חתם סופר (העגול).
בינוני כתב:צבי שץ כתב:יש בבני ברק בירושלים ובעוד מקומות רשת לממכר מוצרי סיגריה אלקטרונית ששמה "אייסמוק", בשיחה עם בעל הרשת הוא טוען כי נתן להכשר מקובל את רשימת המרכיבים של חברת "גויטק" ובמרכיבים שהם עברו אין חשש, בנוסף יש להם באופן אישי חומרים שהם משוקים בהכשר חוג חתם סופר (העגול).
בעל הרשת אמר לי שמסר את רשימת המרכיבים לעדה"ח והם לא מצאו שום בעיה.
אני שאלתי את הרב המשיב הידוע והמפורסם של העדה"ח ולדעתו אין צורך בהכשר - גם לא בפסח.
עובדיה חן כתב:האם יש עניין של עבודת האדם נגד המותרות בסגריה חשמלית? או מאחר ואין זה מזיק א"כ לא יועיל לא יזיק.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 345 אורחים