רואה והוא מצעק כתב:סוף סוף הבנתי!אוצר החכמה כתב:התשובה פשוטה. אם אתה מדבר במציאות, הנס יכול להיות. ועכשיו מה פירוש שיהיו לך במציאות שני תפוחים וגם שלושה תפוחים? איך תדע אם יש לך? למשל תספור. כן יתכן שתוכל לספור גם שנים וגם שלושה או שאתה תספור שנים ואני אספור כאן שלושה. אתה יכול להגדיר כל הגדרה אחרת מציאותית וזה יעבוד היינו שאם אתה תאכל תשבע כמו משני תפוחים ואם אני אוכל אשבע כמו משלושה, או כל דבר אחר שתבחר. אבל זה גדרה של מציאות שהמציאות בוחנתה.
אבל אם תתחיל לדון האם באופן עקרוני יש לי כאן שני תפוחים או שלושה, ותוסיף לומר אבל הגדרת שני תפוחים היא שאינם שלושה והגדרת שלושה היא שאינם שנים וממילא איך יכול להיות הנס הזה כי איך יתכן ששנים הם שלושה והלא אמרתי ששנים אינם שלושה זה באמת לא יתכן, אבל לא בגלל שהדבר אינו אפשרי אלא בגלל שאתה אומר שאינו אפשרי בעצם השאלה.
כבודכם מגיע מנקודת המבט הקשורה לתורת הקוונטים וגורסת שלא שייך לדבר על מציאות האמיתית אלא על הבדיקות שאנחנו בודקים אותה ולכן אתם כל הזמן מדברים על המציאות במונחים של בדיקה והגדרה.
לא כן הוא תורת הקוונטים מדברת בעולם הטבע. אבל ברור שבנס כגון מקום ארון אינו מן המידה אי אפשר לשאול אבל מה היה באמת ?