אורי אגסי כתב:בסופו של דבר לא יהיה ברירה ויצטרכו להוריד את המחיר. גם לדעתי זה יגביר את המכירות וביותר מ-50 אחוז.
אורי אגסי כתב:אני מתכוין שהיברובוקס יכנס לציבור
ידיד נפש כתב:אורי אגסי כתב:
אפרופו היברובוקס, חיפשתי חידושי הרשב"א שם ולא מצאתי אפילו על מסכת אחת. היתכן?
אוהב אוצר כתב:פלוני היקר! אתה פה מחזק ידי הגזלנים! מי שאין לו כסף לקנות מרצדס ילך לגנוב? מה הקשר בין המחיר לבין הגזלנים??? מי שרעב ללחם יגנוב מהמכולת?
זכיתי לבקר פעם במשרדי האוצר, אתה ראית מה סדר גודל ההשקעה? אנשי הצוות, המכשור ועוד ועוד? וספרו לי שיש עוד מאחורי הקלעים שעבודתם לא במשרד? איך נכנסים כל שנה
כ5000? הם ירדו לסופר וקנו אותם? נראה לי שחכם באשי ענה לך בצורה מתומצמת ביותר. מי שאין לו כסף קונה "סובארו" ולא הולך לגנוב "וולוו" או "מרצדס"!. אני לא חולק ע"ז שמחיר התוכנה לא זול, אפשר לבוא ולדבר על המחיר, אבל לבוא וללמד זכות על גזלנים?
יאיר כתב:גם גזל הגוי אסור ומי יאמר בנושא זה נקי כפיים אנכי...
חד וחלק כתב:"אך בדרך אגב, לדעתי אין הרב סלע צריך לחשש כ"כ מפריצות, כי הגנבים יצטרכו קודם כל לקנות דיסקשיח של מאות ג'יגה, ואף שזה יותר זול כמובן...".
יאיר כתב:גם גזל הגוי אסור ומי יאמר בנושא זה נקי כפיים אנכי...
תגובת אוצר החכמה בנושא:
מחיר אוצר החכמה אינו ענין לספקולציות. כשבאים לתחשב מחיר מוצר, ישנם שיקולים רבים מגוונים ומעייפים. אנחנו הראשונים שהיינו מעוניינים להוריד את מחיר התוכנה, אך לעת עתה כל זמן שאנחנו בתנופה של פיתוח אדיר מימדים אין המציאות מאפשרת זאת.
השיקול הנפוץ שאם המחיר ירד יהיו יותר קונים, כמובן ידוע לנו ואנחנו מתחשבים בו בהחלט, לכן אנחנו גם עורכים מבצע פעם בשנה בו מחיר התוכנה יורד ב30 אחוז ומעלה.
באופן כללי, הגישה הרווחת בחלק מן הציבור שמחיר אוצר החכמה מוגזם, הינה גישה סובייקטיבית ושטחית שאינה מתחשבת בשיקולי היצרן אלא רק בשיקולי הכיס. בהשוואה לתוכנות אחרות בעולם בקנה מידה זה, אוצר החכמה הוא מוצר זול ביותר. ואי אפשר לקחת דוגמא ממוצרים אחרים המסתובבים כיום בשוק שאינם באותו סדר גודל מבחינת הכמות ומבחינת הפיתוח והאיכות, והניזונים מתרומות של נדיבים או מתקציבים ממשלתיים שמנים.
בוקר טוב, יום טוב וחודש טוב.
שלום4 כתב:בקשתם הורדה במחיר, קבלתם!
השבוע מתפרסם בלוחות המודעות בבתי כנסיות וכדו' על מחיר לאוצר החכמה בני תורה ב 4100 ש"ח (במקום 6400). הנחה משמעותית!
אוהב אוצר כתב:'חד', תוכל לכתוב מה כתוב שם? נתיב חוסמת לי את הגישה לקישור הזה.
אלי בנאי כתב:לאחרונה קראתי את הספר 'אל מקום שהרוח הולך' לרבי חיים באר, הספר מגולל את חייו של היהודי הקדוש,
בין דפי הספר עולה שם הספר 'נפלאות היהודי' ו 'תפארת היהודי', והנה להפתעתי את הספר נפלאות היהודי
אלי בנאי כתב:אלי בנאי
שבוע טוב לכולם
אני רוצה רק להבין
מה ההבדל בין האוצר ל הייברובוקס
בהייברו יש כ 50000 כותרים, באוצר לא הצלחתי להבין את סדר הגודל ובכמה ספרים מדובר.
פעם שאלתי על כך ונענתי שזה בכלל לא דומה - לכן אבקש מהמכובדים להסביר לי את ההבדל אם בכלל יש.
בפורום של האוצר יש דברים נפלאים ורב עניינם אך רק ואך ורק בדברי הלכה ושמירת מצוות על כל פניה וגווניה
כל מאמצי להוביל אשכול לדבר מקרא או לפרשנות אחרת כמעט ננזפתי קשות.
לאחרונה קראתי את הספר 'אל מקום שהרוח הולך' לרבי חיים באר, הספר מגולל את חייו של היהודי הקדוש,
בין דפי הספר עולה שם הספר 'נפלאות היהודי' ו 'תפארת היהודי', והנה להפתעתי את הספר נפלאות היהודי
הכתוב ביידיש מצאתי ב הייברו ולא באוצר
http://www.hebrewbooks.org/43358
לדעתי הקטנה - קצת לשחרר ולהפתח יעזור ויועיל לכוווווווולם.
יש דברים יפים באוצר כולל מחיר מוגזם ומופקע ויש ספרים רבים וטובים
ב הייברו ויש להנות מכל העולמות וגם מעולם המקרא שמאוד חסר בפורום האוצר
מוצאי שבת בהעלותך
אלי בנאי
שכותב ללא כינויי סרק וללא חשש
שבוע טוב לכולם
יאיר כתב:חד וחלק, במקרה הזה אתה טועה שכן האוצר עשו את התנאי הארוך והמפורש כתנאי ראובן,גד וחצי שבט המנשה ובמקרה כזה אף אחד לא מתיר..
עט סופר כתב:במכתב נורא הפריע העובדה שהרב ארז סלע [שיש לי הרבה הכרת הטוב אליו] משתבח בכך שאינו נוטל תרומות, מדוע ומה המעלה בכך, במקום למנוע את כהתוכנה מאברכים, או לקחת מחירים שהם נקרעים לשלם אותם, ניתן בקלות למצוא תורמים רבים שישמחו לתת חסות, ובכך ניתן להוזיל מחירים, בדיוק כמו היברו בוקס. רבים תורמים לדברים כאלו [לצערנו רבים מאלו שלא מוכנים לתת שקל לתורה פתוחים לדברים כאלו] ולמוסד כאוצר החכמה ניתן למצוא מתרימים מוצלחים מאד לפי אחוזים.
שמח תשמח כתב:עט סופר כתב:במכתב נורא הפריע העובדה שהרב ארז סלע [שיש לי הרבה הכרת הטוב אליו] משתבח בכך שאינו נוטל תרומות, מדוע ומה המעלה בכך, במקום למנוע את כהתוכנה מאברכים, או לקחת מחירים שהם נקרעים לשלם אותם, ניתן בקלות למצוא תורמים רבים שישמחו לתת חסות, ובכך ניתן להוזיל מחירים, בדיוק כמו היברו בוקס. רבים תורמים לדברים כאלו [לצערנו רבים מאלו שלא מוכנים לתת שקל לתורה פתוחים לדברים כאלו] ולמוסד כאוצר החכמה ניתן למצוא מתרימים מוצלחים מאד לפי אחוזים.
מדוע אתה רוצה שהרב סלע יטול תרומות עבורך, כדי שאתה תוכל לעמוד בנטל התשלומים? מדוע לא תדאג אתה לתרומות בעבור עצמך? אני חושב שבשביל מטרה חשובה כל כך, ניתן למצוא מתרימים מוצלחים מאד לפי אחוזים.
חד וחלק כתב:ר' שמח, בתור תגובה צינית זה באמת מוצלח, אבל בא נדבר עניינית: לענין עט סופר - לידיעתך ביכולתו לקנות בכל חודש את אוצר החכמה, ואין הוא בא כאן לדרוש טוב לעצמו. ולדבריו גופם: טענתו היא שאברכים רבים מאוד אינם קונים את התוכנה פשוט כי אין הדבר באפשרותם. זו האמת הידועה לכולנו [וכמובן שהם לא יאספו תרומות בזכרון משה כדי לקנות אוצר החכמה]. כעת כך: אם הרב סלע מאמין שהפצת התוכנה היא לא רק ביזנס אלא גם הפצת תורה, הגדלתה והאדרתה, מדוע אין הוא מוכן שיתרימו עבור מטרה קדושה זו? האם יש בכך בושה? האם ראש ישיבה שאוסף תרומות עבור ישיבתו מרגיש שנורר? אולי כן, אבל האמת היא שהוא מזכה הרבים. אם מישהו ירים את הכפפה וידאג להפיץ את גירסת בני תורה במחיר מוזל לאברכים שנפשם חשקה בתורה, הרי הוא מרבה תורה בישראל, ובודאי אין קץ למתן שכרו בזה ובבא.
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים