הודעהעל ידי נויירא » ה' מאי 27, 2010 11:27 pm
כמה פרורים קטנים, המציקים לי קצת בשימוש, אך בעיקר מציק לי מה עמד בראש שלי האדריכל \ גרפיקאי שתכנן את הדסקטופ של התוכנה, אמנם זה בהחלט מדהים איך הכנסתם כ"כ הרבה אופציות ופרטים במסך אחד [הלוואי על שאר התוכנות], ואפילו מבחינת אסתטיקה אין הרבה מה לשפר, ודאי זה המון מחשבה והשקעה, אבל עוד טיפה לא יזיק.
אין כוונתי לקנטר ח"ו, ואקוה שלא ישתמע כך בלשוני, אני רק שואל שאלות של למה מתוך סקרנות, עם תקוה לשינוי, גם אם לא בשבילי, שיהיה בשביל כל מי שהדברים הקטנים, הסדר והמראה מדברים אליו [ויש רבים כאלה לפחות בתת ההכרה].
א)מדוע האפשרות ברשימת הספרים לגלול ע"י האותיות, הינו בטור מרוחק מפס הגלילה הרגיל, מה שמרחיק את שימושו, למה שלא תצמידוהו לפס הגלילה הרגיל, לבד מהעובדה שלא הבינתי מדוע טור האותיות מתחיל כ"כ גבוה מה שמוציא את הנוחות מהשימוש באותיות העליונות [א-ח], שיתחיל במקביל לרשימת הספרים, ושורת החיפוש תתארך - דבר מועיל לכשעצמו.
ב)לגבי הלחצנים הצמודים לשדה להזנת שם ספר [מעל רשימת הספרים], תחזרו למה שהיה בגירסה 7, ורק תוסיפו לחצן של חיפוש מחבר [כעת אין אפשרות לסדר לפי שנת הדפסה, ומלבד שהלחצן 'הצג לפי מחבר' פרמטיבי למדי, שו"ר שכבר עמדו בזה כאן וע"ע בהודעות אוצר החכמה, לא הצלחתי ליצור קישור].
ג)למה טור ה'ציונים' ו'מפתחות' נזקק להצטמצם עד כמחצית גובה המסך, מה שבדרך כלל אינו מספיק להם, למה שלא יתארכו עד ללמטה [או לפחות שיתארך ויתקצר לפי כמות המפתחות והציונים.
ד)ועכשיו להערות הקטנוניות באמת:
לקח לי המון זמן להתרגל ללחצנים בסרגל הכלים למעלה, כשרציתי עתים לבינה חיפשתי ליד הביכורי יוסף, לחצתי על השעון, ולא חלמתי שהא-ב בקצה השני עלול לרמז ללוח שנה [תוכלו לקחת סמלים מתוכנת Kaluach3, המופצת חפשי ברשת].
כשרציתי לפתוח ספר לחצתי על סמל הספר הפתוח [על יד השעון], עד ששמתי לב לתפריטון הקטן שזה פתח לי [ולא הבנתי למי הוא משמש, מי יטפס עד הלחצנים למעלה בשביל התפריט שיכולה להיפתח לו בלחיצת עכבר ימנית אחת].
הסימן קריאה של התחל תמיד במאגר זה, לא מסביר את עצמו כלל, במיוחד כשהוא מחוץ למסגרת הנאה של 'מאגר פעיל', מלבד שאינני מבין למה הוא הוצא החוצה [לא נראה לי שיפריע לו להתקטן קצת להשתוות ללחצן לכל ספרי האוצר, לא משנה אם לא תמצאו לו סמל קטן כזה, בין כה וכה הסמל לא מסביר כלום].
גם חלק מהכיתוביות הצמודים ללחצנים אינם ברורים דיו, כמו קרא שלחן עבודה [רק אחרי שנת שימוש בתוכנה קלטתי את כוונת הלחצן הזה, אולי תכתבו 'פתח את השלחן עבודה השמור'], מאגר זמני [אולי תכתבו 'הצג מאגר זמני'].
לענ"ד אחרי קצת שינויים בסמלים והכיתוביות, הסדר הראוי הינו [מהמרכז לקצה]: היסטוריה, הערות, מפתחות, קרא שלחן עבודה, שמור שלחן עבודה, הצג את כל הספרים, מאגר זמני, תפריט, עזרה, עתים לבינה, ביכורי יוסף.
ושוב, ההערות הנ"ל אינם כ"כ משמעותיים, אך אם לא עולה כסף לכתוב כאן, ולא עולה לכם כסף לקרוא להסכים ולשנות, אז למה לא, אני מקווה שכשפתחתם את הפורום לקחתם בחשבון גם כאלה הטרדות.
תודה על הכל!