מענה לשון כתב:את הרעיון שלך הבנתי
הבעיה היחידה היא שזה מיושן ודורש כל פעם הפעלה מחדש.
ואסביר: ברגע שיוכלו לקבל תוצאה מיידית בהקלקה של העכבר וכד' על כל ראשון ולראות מה כתבו שאר הראשונים זה יתפוס ויהיה מאד שימושי [מצ"ב צילום של פרויה"ש, שודאי אתם מכירים יותר טוב ממני]
אבל אם צריך להתחיל ללכת ל"נושאים" לבחור מסכת לבחור דף וכד' זה מתיש, [לכן גם לדעתי ראוי שאנשי האוצר יבחרו את מירב הראשונים והאחרונים ה"קלאסים" ולא מעבר לזה, כי בכגון זה כל המוסיף גורע, הרבה לא יתאמצו לבחור ולסנן למרות המעלות הגדולות, צריך לפעמים דוקא לקחת ראש טיפה יותר קטן, כדי שהתועלת תהיה גדולה יותר]
כשזה זמין על המקום זה יעיל פי מליון מאשר כשזה פונקציה שצריך להתחיל להתעסק איתה דקה+.
אוצר החכמה כתב:2. העניין של לראות את זה כשהש"ס פתוח באופן מיידי. (בתחילה לא הבנתי שזו הנקודה שעליה אתה מדבר) כלומר שכשפותחים מסכת בדף מסויים, מסכתות הש"ס יבואו משם בלי צורך לחפש דרך המנגנון של נושאים וכולי. זה רעיון מצויין ונעשה אותו בעז"ה.
אוהב אוצר כתב:עכשיו נהיה לי סדר בעניינים ואני יכול לסדר את דברי:אוצר החכמה כתב:2. העניין של לראות את זה כשהש"ס פתוח באופן מיידי. (בתחילה לא הבנתי שזו הנקודה שעליה אתה מדבר) כלומר שכשפותחים מסכת בדף מסויים, מסכתות הש"ס יבואו משם בלי צורך לחפש דרך המנגנון של נושאים וכולי. זה רעיון מצויין ונעשה אותו בעז"ה.
זה מעולה.
אני כרגע [אחרי ההבנה] אישית מצידי, לא אוהב את השיטה של מענה לשון מב' סיבות [אם זה בקביעה בתוכנה]:
למה להכתיב ללומד אלו ספרים ראשונים מופיעים? כמו שלא אהב את חישוקי חמד על הדף כך בצורה כללית, מה שהוא מבקש, מדובר בד"כ לאלו שלומדים קבוע את אותם ראשונים.
שנית, אפשרות לקבל מפרשים על העמוד, זה תועלת עצומה לקבל פשטים וחידושים שהלומד לא ציפה להם כלל.
לכן, מה שהצעתי מדובר באפשרות קלה מאד לביצוע לצוות דהיינו להגדיר מראש או סינון אחר החיפוש את התוצאות לפי התקופות.
מקווה שכעת אני מובן.
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים